Valentine_article1_657x288

Valentijnsdag tips van Care.com: Deel 1

De romantiek hangt in de lucht, de bloemenverkoper maakt dubbele omzet en de Hallmark kaarten vliegen de deur uit. Jawel, het is alweer bijna zo ver: Valentijnsdag.

Een onvergetelijke Valentijnsdag

 

Vaak wordt Valentijnsdag gezien als de dag waarbij geliefden dure cadeaus voor elkaar moeten kopen. Maar dat is, net zoals bij Kerstmis, een veelvoorkomende misvatting. Van oudsher was Valentijnsdag, ofwel het vruchtbaarheidsfeest, een belangrijk feest voor de Romeinen. Volgens het verhaal werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de twee jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partner. Toen in Europa het Christendom opkwam, werd dit heidense feest door de kerk verboden. Anno 2014 staat Valentijnsdag vooral in het teken van liefde. Het sleutelwoord hierbij is creativiteit.

Tip 1:

Schrijf een gedicht. In het kader van creativiteit, zal je geliefde het zeker waarderen als je een gedicht schrijft. Het hoeft heus geen Shakespeareaan’s meesterwerk te zijn; een klein stukje tekst vanuit het hart doet menig hart smelten. Als je niet poëtisch bent ingesteld, kun je bijvoorbeeld het hele huis volhangen met post-its waarop je allemaal lieve dingen schrijft. Je kunt hier zelfs een speurtocht van maken; bij elk gevonden post-it moet je elkaar zoenen.

Tip 2:

Bloemen zijn een must. Iedere vrouw is gek op bloemen, maar niet elke bloem zegt hetzelfde. Rode rozen staan voor liefde, passie en verlangen. Roze rozen stralen vrolijkheid en plezier uit, gele rozen hebben een meer vriendschappelijke betekenis, terwijl witte rozen staan voor puurheid, kuisheid en onschuld.

Tip 3:

Een romantisch etentje bij kaarslicht. Kook zelf in plaats van uit eten te gaan: je geliefde zal het extra waarderen als je je uren in de keuken hebt staan uitsloven. Let wel, voorgerecht, hoofdgerecht en natuurlijk een nagerecht. Serveer hierbij een glas champagne, jullie hebben immers iets te vieren!

Tip 4:

Valentijnscadeau. Wees creatief en maak het persoonlijk. Je hoeft echt geen duur cadeau voor elkaar te kopen, zolang je maar laat zien dat je bereid bent om moeite te doen voor elkaar. Knutsel bijvoorbeeld zelf een valentijnscadeau in elkaar. Gebruik je fantasie.

Tip 5:

Ga op een stedentrip. Valentijnsdag wordt al veel specialer als je in een andere omgeving bent dan thuis. Je zintuigen nemen intensiever waar, je voelt je meer vrij en alles is net even wat spannender. Als je kinderen hebt, huur dan een oppas in zodat je ongestoord kunt genieten van het romantische uitje.

 

Wat je ook besluit te doen, wees op je gemak, wees creatief, maar vooral, geniet van elkaar!

 Vond je dit artikel leuk? We horen graag wat je ervan vond
*

*