158437036

4 redenen waarom katten je leven zullen verbeteren

Hoe vaak wordt beweerd dat honden de beste vrienden zijn van de mens? Katten bewijzen ook een aantal unieke voordelen te hebben die jouw leven kunnen verbeteren.

In het bezit zijn van een huisdier is een van de beste dingen die je kunt hebben. Naast de eeuwige vriendschap die het biedt, kan een huisdier jou ook persoonlijk helpen. Denk hierbij aan het overkomen van een depressie en gezelligheid in het huis.
Mocht u meer een kattenpersoon zijn als een hondenpersoon, dan bent u niet alleen. Het aantal huishoudens in Nederland die een kat bezitten is hoog. Ook de verzorging voor een kat is wat makkelijker.

Hier zijn 6 redenen waarom katten geweldige huisdieren zijn:

1. Katten zijn goed voor het genezingsproces en je botten

Uit onderzoek blijkt dat wanneer u katten aait, het het genezingsproces van wondjes mogelijk stimuleert. Het veelvuldige en trillende spinnen van een kat zou mogelijk het genezen van wondjes en botten positief stimuleren.

2. Katten als bewakers van jouw huis

Ongewenste bezoekers zoals, muizen, ratten en ongedierte wordt meteen bestreden bij een kat. Katten zorgen ervoor dat, wanneer ze van het bezoek afweten, het meteen wordt bestreden.
Echter is niet elke kat een jager. Sommige katten vinden het leuk om met deze beestjes te spelen en er zijn zelfs katten die te lui zijn om het gedierte op te merken. Maar over het algemeen zijn katten wel jagers die graag het enige levende dier zijn in het huis.

3. Katten zijn een internetsensatie

Het is praktisch onmogelijk, wanneer u op het internet zit, om binnen een week geen kattenmeme’s, foto’s of filmpjes te zien. Of het nu gaat om hoe schattig ze eruit zien, of om de grappige bewegingen en keuzes die ze maken, het blijft leuk en interessant om te zien.

4. Katten zijn in het algemeen geweldig

Katten zijn makkelijk in de omgang, en de verzorging van katten vergt niet heel veel moeite en tijd. De kat likt zichzelf graag schoon, en ook al koopt u verschillende soorten speelgoed, uiteindelijk kiezen ze zelf waarmee ze spelen. Ook het kopen van een mand is niet geheel verstandig. Katten zijn eigenwijs en kiezen vaak een plek om te liggen die warm is en/of in uw buurt.



Vond je dit artikel leuk? We horen graag wat je ervan vond
*

*





Reageren
 1. 4 redenen waarom katten je leven zullen verbeteren
  Annette Versteeg | Wednesday,May 20.2015

  Mijn man en ikzelf hebben 2 poezen endie geven wel VEEL GEZELLIGHEID. Ze hebben boven op de gang boven hun eigen plekje in een GROTE RIETEN STOEL waar ze OOK heerlijk kunnen liggen.Ze heten MOLLY EN SASHA en zijn al 10 jaar oud.

 2. 4 redenen waarom katten je leven zullen verbeteren
  Wanda Strubbe | Friday,November 06.2015

  Leuk en interessant die stukjes. Ik heb zelf 2 honden (een zwervertje + jong) al jaren. Het jong is helaas bang voor andere honden dus ondanks het park achter het huis speelt ze niet met anderen. Wel zit ze altijd in alle bosjes. Als ik met de honden uitga mogen ze wat mij betreft zich best vies maken. Waar komt dat rollen door vieze dingen toch vandaan? Daarna was ik ze wel of veeg de vieze plek met een doek af. Ik heb gehoord dat honden wel vegetarisch kunnen eten. Ik kan ze geen vers vlees geven (ik kan niet tegen de geur en het aanzien). Altijd brokken lijkt me niet echt verstandig aangezien het vaak afvalvlees is. Ze leven er wel al 8 jaar op. Maar is er iets te zeggen over vegetarisch voor honden?

 3. 4 redenen waarom katten je leven zullen verbeteren
  Bouhamda | Wednesday,November 18.2015

  Ik zou graag een kat willen, maar ik heb pas een nieuwe, dure, leren bankstel en ik weet dat katten graag aan banken en stoelen krabben. Dit heb ik gezien bij mijn zus. Haar bank zat na een tijdje helemaal onder de krassen, ook al had zij een krabpaal staan voor de kat. Heeft iemand tips om te voorkomen dat een kat dit doet? Want een kat hebben is toch wel erg leuk.

 4. 4 redenen waarom katten je leven zullen verbeteren
  vita | Wednesday,December 16.2015

  Ja, katten, ik heb er een, en vroeger 2 gehad. Geweldige dieren, Zou niet meer zonder kunnen.Het is nog een jonge poes en haar naam is Diva.de oppaskinderen vragen elke dag of ze weer iets heeft uitgespookt, en liggen plat van het lachen om haar streken.

 5. 4 redenen waarom katten je leven zullen verbeteren
  hans | Wednesday,April 20.2016

  Leuk en stimulerend