466434421

11 x een DIY vaderdag cadeau

Gebruik dit jaar de creativiteit van je kinderen om zo een uniek vaderdag cadeau te maken maken, eentje die papa ook echt leuk vindt!

Krijg ideeën voor een vaderdag cadeau met deze kindvriendelijke knutselwerken die kinderen kunnen maken voor hun papa, opa’s of andere speciale vaderfiguren.

Iedereen kan een das of een paar sokken kopen en dat een vaderdag cadeau noemen. Maar waarom gebruik je dit jaar niet de creativiteit van je kinderen om zo een uniek geschenk te maken? Het is een mix van ideeën voor verschillende leeftijdsgroepen en één voor één geweldige manieren om te zeggen: “Papa, ik hou van jou!”

Dus zoek een knutselproject uit dat bij jou pas, maak het vaderdag cadeau en verras papa!

1 ‘Papa, ik hou van jou van hier tot de maan en terug’ -raket

Kleuters zullen dit speciale cadeautje met plezier maken. Je hebt alleen gekleurde kartonnen borden, glitter en lijm nodig. Zorg ervoor dat je kinderscharen bij de hand hebt en gebruik eventueel gekleurde lijm voor extra kleurrijk plezier

2 Stropdas sleutelhanger

Een klein, elegant kadootje dat niets meer eist dan een oude stropdas, een schaar, lijm en een sleutelring.

3 Zelfgemaakte bladwijzer

Cliché om een bladwijzer te maken? Deze bladwijzers zijn wel onverwachts leuk en vooral heel veel voorpret gegarandeerd bij het maken!

4 ‘Mijn papa rockt’ steen

Dé last-minute oplossing. Dit knutselidee maken kinderen met plezier en waarschijnlijk heb je alle benodigheden al in huis zoals zout, water en bloem. Verzamel samen met je kinderen in de tuin of in een park interessante steentjes waarmee ze hun steen kunnen decoreren. Of gebruik kleurrijke glazen steentjes.

5 Monogram Mok

Goedkoop, goed voor het milieu en veilig om in de vaatwasser te wassen. Deze monogram mokken zijn functioneel en persoonlijk. Schrijf de initialen van papa of een leuke zin op de koffiemok vul deze met zijn favoriete snoepjes.

6 DIY T-shirt voor papa

Makkelijker kan het niet! Dit DIY project vergt enkel een het maken van een mooie tekening op een t-shirt in papa’s maat! De mogelijkheden zijn oneindig, zo hebben wij afgelopen jaar een reuze succes gehad met een t-shirt met de voetjes van de kinderen.

 

Gerelateerd artikel: tips voor een goede band tussen papa en de baby

7 Vaderdag trofee

Dit is een klassiek knutselidee, dat geschikt kinderen van elke leeftijd kunnen deze maken. Bovendien kun je ze personaliseren met verscheidene dingen die je in huis hebt liggen.

8 Zelfgemaakte manchetknopen

Gebruik Shrinky Dink papier en blanco manchetknopen om een gepersonaliseerde look samen te stellen voor je papa. Gebruik familiefoto’s of kies foto’s van zijn favoriete hobby om een unieke look te creëren.

Grafische das T-shirt

Dit is een geweldig idee voor jongere, stijlvolle papa’s. Het is ook eenvoudig te maken voor jongere kinderen. Al wat je nodig hebt is een T-shirt, plakband en een pen.

10 Vader: De eerste held van een zoon, de eerste liefde van een dochter

Dit sentimentele printbare gedenkplaat vergt een 2×10 houten bord, beits, kopspijkers en een hamer. Het is een geweldig project voor tieners of jongere kinderen die geholpen worden door een volwassene.

11 Vaderdag stropdas

Als je nog steeds liever een stropdas verkiest, ga dan voor een zelfgemaakte versie zoals deze in dit knutselidee. Perfect voor kinderen die graag naaien of voor naaisters in spé met toezicht van een volwassene.

 Vond je dit artikel leuk? We horen graag wat je ervan vond
*

*